piątek, 1 listopada 2013

Sałatka z rukolą i tuńczykiem

Kolejny propozycja na sałatkowy tydzień. Tym razem bardzo wyrazista sałatka, która łączy w sobie wiele smaków. Dla mnie przepyszna, mam nadzieję, że i dla Was również taka będzie :-)

Składniki:
rukola
jajka ugotowane na twardo (2-3) - pokrojone w półksiężyce
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
czerwona papryka pokrojona w kostkę
garstka rodzynek

sos (dressing):
3 łyżki oliwy do sałatek
2 łyżki zimnej wody przegotowanej
łyżeczka ziół prowansalskich
pół łyżeczki bazylii
szczypta majeranku i pieprzu ziołowego


Smacznego :-)

Śniadania do pracy/szkoły

4 komentarze:

  1. lubię takie kolorowe sałatki :) a połączenie jajko-tuńczyk to coś pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha:) takie kolory na talerzy lubię:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje za udział w akcji.... sałatkę na pewno wypróbuję, bo wszystko co w niej się znajduje, bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń